Víte,co to byl Cavern Club?

CAVERN CLUB V UHERSKÉM BRODĚ.
Takový je název knihy připravené k 50 výročí otevření klubu mladých s názvem Cavern club. Ztiskárny vyšla v prosinci 2017 a její křest se bude konat v sobotu 10. února v 17:00 hod v prostorách Cafe clubu. Hudební doprovod zajišťuje Jaroslav Šmilauer.
Vydáni této publikace o 224 str. bylo možno uskutečnit spolku Uherskobrodští patrioti díky dotace z fondu kultury městského úřadu Uherský Brod a podstatné finanční podpory členů Cavern clubu.
50. výročí je vzpomínáno k 1. říjnu 1967 kdy byl Cavern club slavnostně otevřen na brodskúpúť v prostorách Panského domu. Jeho založení se však vztahuje k rokům 1965-1966, ale konkrétní dochované údaje jsou jen kusé ve vzpomínkách zakládajících členů.Svými příspěvky se o vydání této publikace zasloužili Oldřich Kopunec, Jiří a Petr Rosenfeld, Milan Graja, Tomáš Kment, Josef Víšek a Milan Bouda. Kniha obsahuje přehled akcí konaných do roku 1971. Jen v náznaku uvádímkonání koncertůvšech v tu dobu špičkových beatových skupin, jako jsou Flamengo, Georg and Beathovens, Synkopy 61, Progress Organization, Blue Effect, Václav Neckář a Bacily, Olympic, Rebels, Cardinals a další. Na reginální, ale i kapely mimo okres, se nezapomínalo. Pořádaly se beatové festivaly a Beat cup. Nejvíce z činnosti však vyčnívá pořádaný Majáles 1968, to byla akce regionální a I. Českomoravský folk festival, který byl už akcí celostátní. Dodnes doznívají ohlasy na tyto akce. Po roku 1971 pod nátlakem normalizace byla činnost CC násilně utlumena. V knize jsou prezentovány fotografie z mnohých akcí včetně setkání členů po ukončení činnosti Cavern clubu.
Toto výročí si bývalí členové CC připomenuli v listopadu 2017 setkáním a výstavou plakátů a fotografií z činnosti klubu v kavárně Cafe club………………….. Milan Bouda
Příspěvek byl publikován v rubrice Zprávy se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře u Víte,co to byl Cavern Club?

  1. Cavern club napsal:

    Kde je možné zakoupit knihu o historii CC ?

Napsat komentář