Trojice nadšenců z Uherského Brodu chtěla navázat na zapomenutou tradici výroby čokolády u nás. Dnes mají vlastní receptury a udržují toto řemeslo naživu.
Za první republiky byla československá čokoláda světová. Se 40 většími či menšími výrobnami patřilo Československo mezi pět největších odběratelů kakaových bobů na světě. Dokonce tehdy předčilo i čokoládou proslulé Švýcarsko. Druhá světová válka však toto odvětví značně poznamenala, podobně jako následné období komunismu, během kterého došlo ke znárodnění čokoládových podniků. Po sametové revoluci pak většina z nich skončila v rukou zahraničních majitelů.
V roce 2015 se trojice přátel z Uherského Brodu rozhodla navázat na československou tradici věhlasné čokolády a proniknout do kakaového řemesla. „V době, kdy jsme o tom uvažovali, se začaly rozjíždět malé rodinné pivovary a pražírny. Čokoládě se ale nikdo moc nevěnoval, možná proto, že je její výroba komplexnější a složitější. Tak jsme se do toho pustili a založili Čokoládovnu Janek,“ říká Václav Durďák. Začínali sice ve třech, teď už ale ve firmě mají dvacet zaměstnanců a desítky brigádníků. Hodnoty, s nimiž firmu zakládali, však zůstávají stále stejné. Čokoládové výrobky jsou dělané ručně, z kvalitních surovin a s láskou k řemeslu. Podívejte se, jak vzniká lahodná čokoláda, prémiové pralinky nebo arašídový nugát.Pravá
čokoládaLahodné
pralinkyPoctivý
nugát
PRAVÁ
ČOKOLÁDA
Ochutnejte uherskobrodskou čokoládu Janek, která vzniká z lokálních surovin a s láskou k řemeslu.
„Jsme hrdí na to, že jsme vybudovali českou firmu, která živí nejen naše rodiny, ale i rodiny našich zaměstnanců. Díky tomu, že naše čokoládové výrobky zákazníkům chutnají, můžeme tvořit dál, to je pro nás nejdůležitější,“ shodují se Václav, Aneta a Vlastimil.
Ať už chcete obdarovat milovanou osobu nebo potěšit své zaměstnance či firemní partnery, čokoláda od Janka udělá radost každému.