ing.Jan Hrdý – Broďan ředitel zlínské nemocnice

Vystudoval Fakultu elektrotechniky a komunikačních technologií fakultě VUT v Brně. Po jejím absolvování pracoval na různých manažerských pozicích v Uherskohradišťské nemocnici a.s. Do ODS vstoupil v roce 2005. V roce 2011 byl zvolen místostarostou Uherského Brodu, tuto funkci zastává nepřetržitě doposud. Svoji aktivní účast v politice spojuje zejména s prosazováním liberálně konzervativního směru. Může nabídnout řadu zkušeností, zejména z oblasti zdravotnictví, dopravy, veřejné správy a regionálního rozvoje, které během své profesní i politické kariéry nasbíral.

Volný čas tráví se svoji rodinnou nebo se věnuje všem typům turistiky – na kolem, na vodě i po vlastních.

Ing. Jan Hrdý
Zastupitel Zlínského kraje
Úřadující
Ve funkci od:
3. října 2020
Zastupitel města Uherský Brod
(od roku 2010 také místostarosta města)
Úřadující
Ve funkci od:
16. října 2010
Stranická příslušnost
ČlenstvíODS (od 2005)
Narození17. prosince 1981 (42 let)
Uherské Hradiště
 Československo
ChoťAlena Hrdá
Dětičtyři děti
Alma materVUT v Brně
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Jan Hrdý (* 17. prosince 1981 Uherské Hradiště) je český politik, od roku 2020 zastupitel Zlínského kraje, od roku 2010 místostarosta a zastupitel města Uherského Brodu, člen ODS.

Život

Maturitu v oboru elektrotechnika získal na Střední průmyslové škole v Uherském Hradišti. Vysokoškolské studium absolvoval na Fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií Vysokého učení technického v Brně.

Následně se stal tiskovým mluvčím nemocnice v Uherském Hradišti, kde pak do roku 2010 zastával funkci vedoucího tiskového odboru.[1]

Jan Hrdý je ženatý a má čtyři děti.

Členem ODS je od roku 2005. V roce 2007 se stal členem místní rady a od roku 2009 je předsedou místního sdružení ODS v Uherském Brodě.

komunálních volbách v roce 2006 neúspěšně kandidoval jako člen ODS do Zastupitelstva města Uherského Brodu.[2] Uspěl až v komunálních volbách v roce 2010, kdy se stal uherskobrodským zastupitelem.[3] Figuroval jako kandidát ODS na starostu města, ale vzhledem k volebnímu výsledku strany byl v listopadu 2010 zvolen místostarostou Uherského Brodu.[4]

Do vyšší politiky se pokoušel vstoupit, když v krajských volbách v roce 2012 neúspěšně kandidoval za ODS do Zastupitelstva Zlínského kraje.[5] Podařilo se mu to až ve volbách v roce 2020.[6]

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené, Zprávy se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář