Zápis z prosincové schůzky Patriotů(2023)

Přítomni:Bábíček+Bistrá;Bouda;Bartošíková;Rosenfeld;Kment;Kostelka            ;Šiftař;Dofek;Blahúšek;Horenská;Hrdinová;Trefilíková;Novák;Nováková; Kudelová;Součková

Omluveni: Josefík; Mlčková

  1. M. Bouda zahájil schůzku přivítáním přítomných
  2. M.Blahúšek přednesl další část svého hustorického traktátu-Číslování ulic v Uhertském Brodě. Tentokrát popsal domy a ulice s čísly 900 a výše.
  3. H.Součková seznámila přítomné s akcí TATII,která proběhla na 1.ZŠ v Uherském Brodě a ktweré se H.Součková spolunsesvou sestrou M.Janalíkovou osobně zúčastnily. Jednalo se komponovaný pořad vytvořený žáky ZŠ, vykreslující osudové dny pana dr.Součka na začátku padesátých let minulého století. Zatčení a uvěznění na 8 let za protistátní činnost.
  4. Mgr.J.Bistrá popsala ve svém vystoupení zákulisí úspěšného koncertu ZŠ Pod Vinohrafdy,který se konal ve velkém sále Domu kultury.Patriotka J.Bistrá byla hlavním organizátoren koncertu,který výtěžek ze vstupného,cca 60000Kč,věnoval tradičně jako sponzorský dar ZOO Lešná. Koncert byl vyprodán za 4 dny.
  5. J.Kment pozval zúčastněné do Knihovny Fr.Kožíka na 15.12.2023,kdy proběhne komponovaný pořad Svátek světel Chanuka. Zároveň,jako součást Chanuky, probíhá v prostorách před čsl.kostelem výstava připomínající 20 opomíjených česko-němcko-židovských osobností.                               
  6. J.Kment informoval o úsilí věnované dokončení akce STAROSTOVÉ UHERSKÉHO BRODU-jejich fotografie.Starostka a zároveň členka Patriotů M.Poláková byla informována o podkladech předaných tajemníkovi panu Válkovi i o průběhu doposud nedokončené akce,jejímž cílem je umístění fotografií starostů na stěny 1.poschodí radnice. Starostka mailem slíbila maximální podporu této akci.
  7. J.Kment připomněl vystoupení nejstaršího člena Spolku Patriotů Fr.Varadi v rádiu Zlín. Pořad měl značný ohlas a přispěl k rozšíření vědomostí občanů o historii města a zároveň k popularizaci Patriotů.
  8. Diskuse:-P.Rosenfeld informoval o rozšíření pobočky VŠ Ostrava v Uherském Brodě o obor STROJÍRENSTVÍ. Doposud se pobočka VŠ Ostrava soustředila na výuku zbraní. Pro podporu strojírenství ve Zlínském kraji,rozšířila studium o nový obor. Dále P.Rosenfeld sdělil informaci o vzkříšení projektu Rekonstrukce ulic Úzká a Příčná. Realiazace by mohla nastat v roce 2025.
  9. Závěr: M.Bouda schůzku ukončil přáním hezkých vánoc a setkání Patriotů v lednu roku 2024
  10. Zapsal:J.Kment
Příspěvek byl publikován v rubrice Zápisy ze schůzí. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář